• DESEMBRE

    XURIGUERA, JOAN BAPTISTA EDICIONS DE 1984 Ref. 9788496061996 Altres llibres de la col·lecció Altres llibres del mateix autor
    Desembre és un fidel reflex de lideari polític que Joan Baptista Xuriguera (Menàrguens, 1908 - Barcelona, 1987) va mantenir de 1930 fins a lexili, vinculat sempre al comunisme més heterodox. El rerefons de la novel·la, com puntualitza el subtítol, és laixecament fracassat contra la monarquia que va ...
    Ancho: 130 cm Largo: 200 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc
    17,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-96061-99-6
    • Data d'edició : 01/01/2008
    • Any d'edició : 2008
    • Idioma : Catalán
    • Autors : XURIGUERA, JOAN BAPTISTA
    • Nº de pàgines : 264
    • Coleccion : TEMPS MALEÏTS
    • Nº de col·lecció : 29
    Desembre és un fidel reflex de lideari polític que Joan Baptista Xuriguera (Menàrguens, 1908 - Barcelona, 1987) va mantenir de 1930 fins a lexili, vinculat sempre al comunisme més heterodox. El rerefons de la novel·la, com puntualitza el subtítol, és laixecament fracassat contra la monarquia que va produir-se a Jaca el 12 de desembre de 1930 a càrrec del capità Fermín Galán que, des de la localitat aragonesa, va proclamar la República. Dos dies després de la insurrecció, va celebrar-se un consell de guerra que culminà amb l’afusellament dels capitans Galán i García Hernández. L’obra respon, tot i la imprecisió que pot aplicar-se al terme, al qualificatiu de social, una literatura de caire testimonial, amb l’objectiu de presentar una societat el més versemblant possible entre dos pols oposats: els treballadors i els estudiants d’una banda i el poder establert (militar, religiós i governamental) de l’altra. Bon narrador d’històries, l'autor -convençut de la capacitat regeneracionista de la literatura- situa els seus personatges en els mateixos problemes que el lector pot trobar-se si se submergeix en les pàgines de Desembre.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.