• PEN CATALA. EXEMPLE DE DIPLOMACIA CULTURAL

    95 ANYS D'ESCRIPTURA I COMPROMÍS

    SAFONT PLUMED, JOAN GENERALITAT DE CATALUNYA Ref. 9788494834219 Altres llibres de la col·lecció Altres llibres del mateix autor
    «Aquest llibre reconstrueix gairebé un segle de la història d'una institució cultural catalana amb projecció internacional i, alhora, una de les primeres de l'Europa contemporània. Des de la seva fundació, el 1922, el PEN Català ha tingut com a missió principal projectar la llengua i la literatura c...
    Dimensions: 220 x 119 x 18 cm Peso: 700 gr
    Sense estoc
    20,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-948342-1-9
    • Data d'edició : 01/06/2018
    • Any d'edició : 2018
    • Idioma : CATALA
    • Autors : SAFONT PLUMED, JOAN
    • Nº de pàgines : 244
    • Coleccion : FORA DE COL·LECCIÓ
    «Aquest llibre reconstrueix gairebé un segle de la història d'una institució cultural catalana amb projecció internacional i, alhora, una de les primeres de l'Europa contemporània. Des de la seva fundació, el 1922, el PEN Català ha tingut com a missió principal projectar la llengua i la literatura catalanes al món i, de retruc, s'ha fet ressò de la nostra pervivència cultural.»

    «Hem volgut commemorar el 95è aniversari de l'entitat amb aquest llibre aprofitant les darreres troballes de documents relacionats amb la fundació i la trajectòria de l'entitat perquè creiem que també reflecteix el recorregut atzarós de la nostra cultura. Una cultura esquitxada de múltiples interrupcions i en què la història pròpia sovint s'ha vist emmascarada per la història imposada des del poder, quan no ha estat tergiversada o s'ha practicat volgudament la desmemòria.»

    «Resseguir la història del PEN Català ens porta inevitablement, doncs, a transitar en paral·lel pels fets més importants de la història de Catalunya i d'Europa del darrer segle. El PEN Català, la més antiga de les institucions culturals internacionals a Catalunya, ha representat una història de fidelitat al territori i a la cultura que el representa. I ho ha fet treballant tant a l'interior, en tots els territoris de parla catalana, com a escala internacional, on ha determinat la presència de la nostra llengua i cultura arreu. De vegades de manera solitària, perquè en períodes de repressió o d'absència d'institucions públiques pròpies ha representat la pròpia cultura en tots els auditoris internacionals, denunciant tot allò que ens silenciava.»

    Del pròleg de Carme Arenas

    El llibre té un annex amb la traducció a l'anglès de tots els textos (© Robin Vogelzang)

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.