• CARTES DE POBLAMENT VALENCIANES MODERNES

    (SEGLES XVI-XVIII)

    AAVV UNIVERSIDAD VALENCIA. SERVEI D Ref. 9788437097572 Altres llibres de la col·lecció Altres llibres del mateix autor
    Aquest és el primer volum d'una obra que, de manera novedosa, edita exhaustivament les cartes de població valencianes dels segles XVI-XVIII. Les cartes pobles són els documents que utilitzà el poder feudal (monarquia, noblesa laica i eclesiàstica) per a dirigir els processos de repoblament i colonit...
    Ancho: 190 cm Largo: 270 cm Peso: 2144 gr
    Disponible
    50,00 €
  • Descripció

    • Data d'edició : 01/07/2015
    • Any d'edició : 2015
    • Idioma : CATALA
    • Autors : AAVV
    • Nº de pàgines : 896
    • Coleccion : FONTS HISTÒRIQUES VALENCIANES
    • Nº de col·lecció : 62
    Aquest és el primer volum d'una obra que, de manera novedosa, edita exhaustivament les cartes de població valencianes dels segles XVI-XVIII. Les cartes pobles són els documents que utilitzà el poder feudal (monarquia, noblesa laica i eclesiàstica) per a dirigir els processos de repoblament i colonització. Durant el temps de les conquestes medievals de les terres d'Al-Àndalus foren un instrument usual en el marc del que anomenem la repoblació dels segles XII al XIV, i el mateix tornà a passar en un episodi crucial i traumàtic com l'expulsió dels moriscos valencians al principi del segle XVII. Però cal tenir en compte que també foren utilitzades per la noblesa o la corona al llarg dels segles en processos més locals de fundació de noves viles i localitats, de la posada en explotació de zones no cultivades fins aleshores i, en general, per regular o modificar les condicions de poblament dels vassalls d'una senyoria concreta.

    Este es el primer volumen de una obra que, de manera novedosa, edita exhaustivamente las cartas de población valencianas de los siglos XVI-XVIII. Las cartas pueblas son los documentos que utilizó el poder feudal (monarquía, nobleza laica y eclesiástica) para dirigir los procesos de forestación y colonización. Durante el tiempo de las conquistas medievales de las tierras de Al-Andalus fueron un instrumento usual en el marco del que denominamos la repoblación de los siglos XII al XIV, y lo mismo volvió a pasar en un episodio crucial y traumático como la expulsión de los moriscos valencianos a inicios del siglo XVII. Pero hay que tener en cuenta que también fueron utilizadas por la nobleza o la corona a lo largo de los siglos, en procesos más locales como la fundación de nuevas villas y localidades, la puesta en explotación de zonas no cultivadas hasta entonces y, en general, para regular o modificar las condiciones de poblamiento de los vasallos de una señoría concreta.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.