• INFANT PERE D'ARAGO I D'ANJOU, L'

    CONEJO, ANTONI COSSETANIA, EDICIONS Ref. 9788490343814 Altres llibres de la col·lecció Altres llibres del mateix autor
    L'infant Pere d'Aragó i d'Anjou (c. 1305- 1381), entre altres títols i càrrecs, va ser comte de Ribagorça, d'Empúries i de les Muntanyes de Prades. La seua exquisida i polièdrica personalitat li va permetre conrear la poesia i la música, estimar l'art i la cultura catalanes, esdevenir un visionari a...
    Ancho: 170 cm Largo: 240 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc
    15,90 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-9034-381-4
    • Data d'edició : 01/03/2016
    • Any d'edició : 2016
    • Idioma : CATALA
    • Autors : CONEJO, ANTONI
    • Nº de pàgines : 352
    • Coleccion : LES NOSTRES ARRELS
    • Nº de col·lecció : 11
    L'infant Pere d'Aragó i d'Anjou (c. 1305- 1381), entre altres títols i càrrecs, va ser comte de Ribagorça, d'Empúries i de les Muntanyes de Prades. La seua exquisida i polièdrica personalitat li va permetre conrear la poesia i la música, estimar l'art i la cultura catalanes, esdevenir un visionari agosarat, implicar-se de manera activa en la política del país i fundar un hospital monumental que va donar peu a l'actual vila de l'Hospitalet de l'Infant. Les circumstàncies van impedir que arribés a ocupar el tron reial, i probablement per aquesta raó no ha gaudit del lloc que es mereix dins del panorama historiogràfic de l'antiga confederació catalanoaragonesa. Ara, amb motiu del 710è aniversari del seu naixement, surt a la llum aquest volum miscel·lani que pretén reivindicar un dels personatges més fascinants de la Catalunya baixmedieval. «Lo quart fill hac nom infant En Pere, lo qual és molt graciós e savi senyor, e el plus subtil que senyor qui en el món sia tan jove, e de totes bonees e savieses complit. E lo senyor rei son pare ha'l heretat e ha fet tant, que l'ha fet comte de Ribacurça e comte d'Empúries, qui cadascuns d'aquests comtats són molt nobles e bons; e encara, que deu heretar en lo regne de València molt noble Castell e molt noble lloc; per què pot dir que així és bé heretat con fill de rei qui al món sia, qui rei no sia.» (_Crònica_ de Ramon Muntaner, cap. 291).

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.